LEAD ADS: GENEROVANIE POTENCIÁLNYCH ZÁKAZNÍKOV NA FACEBOOKU

 Ako vytvoriť facebook fanpage (35)

Lead Ads, či generovanie potenciálnych zákazníkov na facebooku je špecifický typ reklamy. Jeho cieľom nie je ani zobrazenie, ani kliknutie či nákup. Cieľom je vyplnenie vami vygenerovaného formulára zákazníkmi priamo na Facebooku a Instagrame. Pozrime sa na široké využitie tohto formátu: 

 

1. Generovanie publík

Asi najčastejším spôsobom používania Lead ads je zber publík. Reklamy sú jednoduché. Respondent zadá kontaktný údaj ako napríklad e-mail do newsletter databázy priamo na facebooku. Je dobré ponúknuť respondentovi odmenu za odovzdanie kontaktných informácii. Napríklad: “Nechajte nám e-mail a my Vám pošleme zľavový kupón/ zaujímavý článok”.

Je to najjednoduchší typ Lead ads a cena za takto získaný “Lead” sa pohybuje v centoch, záleží od cielenia a kreatívy.

 

2. Lead ads ako remarketingové riešenie

V online svete sa často stretávame s predlžovaním konverznej cesty zákazníka. Vďaka stále rastúcej digitálnej gramotnosti a vzniku porovnávačov ako Heureka, je nákupná cesta zákazníka stále dlhšia. Ak máme na e-shope drahší, prípadne špecifický produkt, vieme pomocou lead ads zlepšiť konverzný pomer.

Príkladom takéhoto využitia Lead ads je remarketing na matrace. Matrace sú špecifickým produktom, kde existuje mnoho druhov s mnohými cenovými variáciami. Vybrať si preto správny matrac môže byť pre zákazníka na e-shope ťažké. Vďaka Lead ads však vieme remarketingovo zacieliť publikum, ktoré si pozeralo matrace s výzvou: “Neviete si vybrať ten správny matrac? Nechajte nám tel. číslo a my Vám odborne poradíme”

 

3. Lead ads ako HR riešenie

 

Hľadáte nového kolegu či zamestnanca pre klienta ako HR agentúra? Získajte kontakty na kandidátov do prvého kola jednoducho cez Lead Ads. Tieto reklamy cielite štandardne ako všetky ostatné typy cez Facebook reklamný systém. Viete teda zastihnúť ľudí s konkrétnymi záujmami na určitom území.

Pri tomto type reklám je dobré vyzývať ľudí na vyplnenie formulára. Pre jednoduchšie pozície len “Vyplňte formulár a získajte novú prácu” a pre zložitejšie “Vyplňte otázky vo formulári a dokážte, že ste dosť dobrý na túto pozíciu”.

Výhodou oproti klasickým HR reklamám je proces odovzdania kontaktu:

Klasická reklama: Respondenta zaujme post -> rozklikne -> dozvie sa viac informácii -> opúšťa Facebook -> otvára mail -> vypisuje mail -> prikladá životopis -> odosiela

HR Lead Ads: Respondenta zaujme post -> klikne naň a dozvie sa viac informácii -> Vyplní formulár priamo na FB -> odosiela

 

4. Lead Ads ako B2B riešenie

 

Facebook sa dá samozrejme využiť aj ako B2B platforma. Viete cieliť nielen ľudí podľa záujmov, ale aj podľa ich správania na FB. Viete tak cieliť napríklad administrátorov biznis stránok na Facebooku, či administrátorov stránok kaviarní a reštaurácii. Práve títo administrátori bývajú často aj majitelia, marketingoví manažéri, či iní “decision makeri” v spoločnostiach.

Takémuto publiku potom viete ukázať reklamu ako “Marketingová rada zadarmo”, ktorá slúži práve na zbieranie B2B kontaktov.

 

 

 

 Dohodnite si konzultáciu

 

Späť do obchodu