Zablokovaný facebook reklamný účet?

Ako vytvoriť facebook fanpage (40)

Zablokovaný facebook business účet nie je dôvodom na paniku. Sem-tam sa stane, že kvôli voľbám v USA prípadne inej udalosti facebook bot zošalie a začne blokovať účty všade po svete. Už sa mi viackrát stalo, že mi účty začal facebook nezmyselne blokovať. Napríklad, pri e-shope s nábytkovým kovaním kvôli porušeniu “dating policy” a pri e-shope s teniskami kvôli porušeniu “tobacco policy”. V tomto blogu preto nájdete prvé kroky, ktoré by ste mali podniknúť, ak Vám facebook zablokuje účet:

 

1. Krok: Žiadosť o preskúmanie

8

Prvá vec, ktorú Vám facebook po zablokovaní Vášho účtu ponúkne je “Request review” - žiadosť o preskúmanie. Facebook ešte raz preskúma Váš účet. Ak naozaj spĺňa všetky pravidlá pre reklamy a iné štandardy, schváli Vám účet a vy môžete pokračovať v práci. Z praxe viem, že je to správny prvý krok no nie vždy najefektívnejšia cesta k odblokovaniu účtu. Stáva sa, že facebook neodpovie týždne až mesiace. Preto súčasne s podaním žiadosti o preskúmanie odporúčam kontaktovať support.

 

2. Krok: Kontaktujte facebook support

7

Ak ste rovnako nedočkavý ako ja, skúste kontaktovať facebook podporu. Buď budete mať možnosť kontaktovať ich e-mailom, alebo priamo na live chat. Každopádne pokrok je už len to, že Váš prípad bude riešiť človek a nie robot. Môžete tak urobiť na disabled@facebook.com, alebo na:

 

 

Odporúčam konverzáciu začať:

“Hello, my name is Marek. 

My account / ad account / business manager is restricted. I have checked your advertising policy and I think I didn't break any of the rules. What can I do to make my account working again?
Thank you”

Je vhodné komunikovať slušne a s úctou. Vždy je lepšie, keď sa pýtate: “Čo môžem urobiť pre to, aby mi bol účet odblokovaný?”. Znie to lepšie ako príkaz: “Odblokujte mi účet!”.

 

3. Krok: Kontrolujte si Support schránku

6

Ak ste sa dostali až k tomuto kroku urobili ste všetko pre to, aby bol Váš účet odblokovaný. Pri kontaktovaní supportu (podpory) sa každý nový prípad (case) ukladá do Vášho “Support Inbox. Vo Vašom “Support Inbox” nájdete aj históriu všetkých prípadov, ktoré ste kedy riešili.

 

4. Krok: Pripomínajte sa

5

Ak sa Vám stane, že sa Váš prípad nikam nepohol už dlhšiu dobu, nebojte sa pripomenúť. Ja osobne preferujem pripomenutie sa každé 2-3 dni. Samozrejme aj pri pripomenutí sa dbajte na slušnú komunikáciu. Spýtajte sa napríklad:

“Hello,

I just want to ask you: if there is anything you need from me? How can I help to make the process faster?

Thank you and have a nice day! 

Best regards

Marek”



Verím, že všetko pôjde ako má, a aj Váš výsledok bude ako na obrázku:

CCCCCCC

Dohodnite si konzultáciu

 

Späť do obchodu